Contact us

Verjaardagstaarten Bestellen - Vandaag besteld, Morgen in Huis
Taartversiering voor beginners: tips en trucs.
Taartversiering voor beginners: tips en trucs.

Taartversiering voor beginners: tips en trucs.

Ben je net begonnen met het versieren van taarten en wil je graag wat tips en trucs leren? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog delen we een aantal handige tips en trucs voor beginners op het gebied van taartversiering. Van het kiezen van de juiste kleuren tot het werken met verschillende materialen, we hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Kies de juiste kleuren
Het kiezen van de juiste kleuren voor je taartversiering kan een uitdaging zijn, vooral als je nieuw bent in deze hobby. Een goede vuistregel is om niet te veel kleuren te gebruiken en om kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen. Als je bijvoorbeeld een blauwe taart maakt, kun je ervoor kiezen om verschillende tinten blauw te gebruiken als aanvulling op de witte accenten. Probeer ook eens kleuren te gebruiken die niet vaak worden gezien, zoals een diep paars of een warme oranje.

Tip 2: Gebruik verschillende texturen
Het gebruik van verschillende texturen in je taartversiering kan je taart er echt uit laten springen. Denk aan verschillende soorten bloemen, linten, strikken, kant of glitters. Het gebruik van verschillende texturen kan ook helpen om de verschillende lagen van je taart te accentueren.

Tip 3: Maak gebruik van sjablonen
Als je net begint met taartversiering, kan het maken van perfecte vormen een uitdaging zijn. Maak daarom gebruik van sjablonen om je te helpen bij het maken van de juiste vormen en maten. Er zijn veel verschillende sjablonen beschikbaar op de markt, van bloemen tot letters en cijfers. Je kunt ook zelf sjablonen maken met behulp van papier of karton.

Tip 4: Gebruik eetbaar papier
Eetbaar papier is een handige en leuke manier om je taartversiering te personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld een foto van de jarige job of bruid en bruidegom afdrukken op eetbaar papier en deze op je taart plaatsen. Je kunt ook eetbaar papier gebruiken om leuke berichten of quotes toe te voegen aan je taart.

Tip 5: Experimenteer met verschillende materialen

Als het gaat om taartversiering, zijn er zoveel verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. Van fondant en marsepein tot chocolade en royal icing, er zijn eindeloze mogelijkheden om te experimenteren. Probeer verschillende materialen uit en ontdek wat het beste werkt voor jou en je stijl van taartversiering.

 

Truc 1: Gebruik tandenstokers
Tandenstokers zijn een handige tool bij het maken van taartversiering. Gebruik ze om kleine details toe te voegen aan je taart, zoals stippen of lijnen. Je kunt ook tandenstokers gebruiken om je bloemen in de juiste vorm te houden terwijl ze drogen.

Truc 2: Maak gebruik van een draaitafel
Een draaitafel is een onmisbaar hulpmiddel

bij het decoreren van taarten. Het zorgt ervoor dat je de taart gemakkelijk kunt draaien terwijl je bezig bent met het aanbrengen van de decoraties. Dit maakt het veel gemakkelijker om de taart gelijkmatig te versieren en maakt het ook gemakkelijker om de achterkant van de taart te bereiken. Een draaitafel is verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, van plastic tot metaal. Kies er een die bij je budget past en die groot genoeg is voor de taart die je wilt versieren.

Truc 3: Gebruik verschillende soorten gereedschap Er zijn veel verschillende gereedschappen die je kunt gebruiken bij het versieren van taarten. Enkele van de meest voorkomende gereedschappen zijn:

  • Spuitzakken en spuitmondjes: deze worden gebruikt om glazuur, botercrème, slagroom en andere decoraties op de taart aan te brengen.
  • Spatel: een spatel wordt gebruikt om glazuur, botercrème en andere decoraties op de taart te smeren.
  • Uitstekers: deze worden gebruikt om figuren en vormen uit fondant of marsepein te snijden.
  • Scharen: scharen worden gebruikt om fondant of marsepein bij te knippen en om bloemen en andere vormen uit te knippen.
  • Taartscheermes: een taartscheermes wordt gebruikt om de bovenkant van de taart af te snijden om een vlak oppervlak te creëren voor het aanbrengen van decoraties.
  • Kwasten: kwasten worden gebruikt om kleurstoffen aan te brengen op fondant of marsepein.

Zorg ervoor dat je verschillende soorten gereedschap bij de hand hebt en weet hoe je ze moet gebruiken voordat je begint met decoreren.

Truc 4: Oefen op een plat oppervlak Voordat je begint met het decoreren van een taart, is het een goed idee om te oefenen op een plat oppervlak. Dit kan bijvoorbeeld een bord zijn bedekt met bakpapier. Hierdoor kun je experimenteren met verschillende decoratietechnieken en kun je je vaardigheden verbeteren voordat je begint met het decoreren van de taart zelf.

Truc 5: Wees creatief!

Het allerbelangrijkste bij het versieren van taarten is om creatief te zijn en plezier te hebben! Experimenteer met verschillende kleuren, vormen en texturen en probeer nieuwe technieken uit. Het kan even duren voordat je de technieken onder de knie hebt, maar oefening baart kunst. Blijf proberen en heb geduld. En onthoud: het gaat niet alleen om hoe de taart eruitziet, maar ook om hoe hij smaakt!