kersentaart recept

kersentaart Recept

kersentaart recept kersen

Kersentaart Recept

Een lekker recept voor een taart, kersen taart. Deze heerlijke kersen taart is erg goed van smaak, bovendien is de taart ook lekker fris en gemakkelijk te maken. Als er nog  vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie onderaan het bericht!

 

Succes met het maken van deze taart,

Ingrediënten

  • een snufje zout
  • 250 gram bloem
  • 205 gram margarine
  • 120 ml koud water
  • 310 gram ontpitte zure kersen
  • 250 gram witte suiker
  • 15 gram boter
  • 1/4 theelepel amandelextract
  • 30 gram maïzena

kersentaart recept

Bereidingswijze kersentaart recept

Stap 1

Doe de margarine, bloem en het zout in een keukenmachine en gebruik de klop bladen om dit te mengen. Zet de keukenmachine aan en meng totdat de deegkruimels ongeveer de grote hebben van een erwt. Voeg dan het koude water toe en meng nog eens heel goed. Verdeel vervolgens het deeg in tweeën en maak er twee bolletjes van. Bekleed de deegbollen met huishoudfolie en laat het ongeveer een half uur in de koelkast afkoelen.

Stap 2

Gebruik een deegroller om van de deegbollen platte cirkels met een diameter van 28 cm te maken. Pak daarna een ronde taartvorm met een diameter van 23 cm. Bedek de bodem en de rand van de taartvorm met een van de cirkels  en leg de andere cirkel op een bord en zet deze weer in de koelkast.

Stap 3

Wandel vrolijk naar de oven en verwarm deze oven voor op 190 graden celsius.

Stap 4

Pak een pan en doe de kersjes, het suiker en de maïzena erin. Zet het mengsel voor 10 minuutjes op het vuur, breng het tot koken en roer er constant doorheen. Laat het daarna nog 1 minuut op een laag vuurtje sudderen totdat het wat dikker word. Haal vervolgens het pannetje van het vuur en roer er de boter en de amandelextract doorheen. Laat het afkoelen totdat het lauw is en vul dan de taartvorm ermee. Rol het achtergehouden deeg uit tot een vierkante lap. Snijd in repen van 2 cm breed en leg in een ruitpatroon op de kersenvulling.

Stap 5

Bak de taart 45 tot 55 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant van de taart goud-bruin is. Laat vervolgens de taart een paar uur afkoelen voordat je deze serveert.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 506 kcal
  • Eiwitten: 3,6 gram
  • Vetten: 27,5 gram
  • Koolhydraten: 62,9 gram

Veel plezier met dit  heerlijke kersentaart recept!

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Contact

We zijn weer aan het bakken maar je mag altijd mailen.....

Sending

©2017 Powered by Jotmardrisep

Validation content="840c6ec69a94080090e2052379bdd193"

Log in with your credentials

Forgot your details?