Contact us

Verjaardagstaarten Bestellen - Vandaag besteld, Morgen in Huis
Fondant versus Marsepein: Het verschil in taartdecoratie
Titel: Fondant versus Marsepein: Het verschil in taartdecoratie

Fondant versus Marsepein: Het verschil in taartdecoratie

Taartdecoratie is een belangrijk aspect van het bakken van taarten en er zijn veel verschillende materialen die gebruikt kunnen worden om taarten te versieren. Twee van de meest populaire materialen zijn fondant en marsepein. Hoewel deze twee materialen vergelijkbaar zijn, zijn er toch enkele belangrijke verschillen tussen hen. In deze vlog gaan we dieper in op het verschil tussen fondant en marsepein als taartdecoratie.

Wat is Fondant?

Fondant is een zachte, kneedbare suikerpasta die vaak wordt gebruikt om taarten te bekleden. Het bestaat uit suiker, glucosestroop, gelatine, glycerine en water. Fondant heeft een gladde textuur en kan eenvoudig worden uitgerold tot dunne vellen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan ook gemakkelijk worden gekleurd met voedselkleurstoffen.

Voordelen van Fondant:

 • Fondant is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt voor een breed scala aan decoraties, zoals taarttoppers, bloemen, figuren en meer.
 • Fondant heeft een gladde textuur, waardoor het gemakkelijk kan worden uitgerold en gladgestreken.
 • Fondant is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan ook gemakkelijk worden gekleurd met voedselkleurstoffen.
 • Fondant droogt snel uit en behoudt zijn vorm goed, wat het ideaal maakt voor complexe decoraties die langere tijd nodig hebben om uit te harden.

Nadelen van Fondant:

 • Fondant heeft een vrij neutrale smaak en kan taarten soms een beetje taai maken.
 • Fondant kan soms barsten vertonen, vooral als het te dun is uitgerold.
 • Fondant kan soms moeilijk te hanteren zijn, vooral bij warm weer. Het kan plakkerig worden en moeilijk te vormen.

Wat is Marsepein?

Marsepein is een zachte, kneedbare amandelpasta die vaak wordt gebruikt om taarten te bekleden. Het bestaat uit amandelen, suiker en eiwit. Marsepein heeft een zoete amandelsmaak en kan worden uitgerold tot dunne vellen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan ook gemakkelijk worden gekleurd met voedselkleurstoffen.

Voordelen van Marsepein:

 • Marsepein heeft een heerlijke amandelsmaak en kan taarten extra lekker maken.
 • Marsepein is zacht en gemakkelijk te hanteren, vooral bij warm weer.
 • Marsepein kan worden uitgerold tot dunne vellen en kan gemakkelijk worden gevormd tot decoraties zoals figuren en bloemen.
 • Marsepein kan worden gemengd met voedselkleurstoffen om verschillende kleuren te creëren.

 

Bedankt voor het lezen van deze uitgebreide blog over het verschil tussen fondant en marsepein als taartdecoratie. Hopelijk heb je nu een beter idee van welk materiaal je wilt gebruiken voor je volgende taartproject. Vergeet niet om te experimenteren en te ontdekken wat voor jou het beste werkt. Maar bovenal, vergeet niet om te genieten van het proces en van het creëren van iets moois en lekkers!