Citroenkwarktaart maken

citroentaart 2

Citroenkwarktaart

Dit recept is voor een Citroentaart voor 10 tot 12 personen.

 

citroenkwarktaart

citroenkwarktaart

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm, bekleed met bakpapier
  • Beslagkom
  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Rasp

Ingrediënten

  • 8 blaadjes gelatine
  • 125 gram boter
  • 250 gram cantuccini alla mandorla
  • 3 citroenen
  • 500 ml volle Franse kwark
  • 250 gram mascarpone
  • 175 gram witte basterdsuiker

Bereiden

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Smelt de boter en maal de cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimeltjes. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van je lepel. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast.

Boen de citroenen, rasp de gele schil en pers ze uit. Doe het sap in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom. Voeg het citroensap en de -rasp er aan toe, schenk in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de kwarktaart een kleine 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met schijfjes citroen.

Geniet van deze lekkere citroentaart!

Interesse in de betere kookboeken?

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Contact

We zijn weer aan het bakken maar je mag altijd mailen.....

Sending

©2017 Powered by Jotmardrisep

Validation content="840c6ec69a94080090e2052379bdd193"

Log in with your credentials

Forgot your details?